Και την Πέμπτη έδωσαν δυναμικό ''παρών''

0
Για 23η ημέρα οι ''Αγανακτισμένοι'' βρέθηκαν στο Σύνταγμα πιστοί στο ραντεβού τους, παρά τη βροχή που δε στάθηκε ικανή να τους σταματήσει και να τους κρατήσει σπίτι τους.
Ενώ στο εσωτερικό της Βουλής οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ήταν ραγδαίες, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για ακόμη μία ημέρα, με στόχο να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά του μνημονίου, των μέτρων της τρόικας αλλά και εκείνων του Μεσοπρόθεσμου που επίκειται να εφαρμοσθούν.

Στη σκιά της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Τετάρτης το ''κίνημα της πλατείας'' κατάλαβε ότι η φωνή του ακούγεται και έχει τη δύναμη να ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, αν όχι τους δικαίωσαν, τουλάχιστον τους απέδειξαν ότι οι πολιτικοί έχουν θορυβηθεί από τις συνεχείς αγανακτισμένες διαμαρτυρίες τους.




Η μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης, παρά τα επεισόδια που παραλίγο να αμαυρώσουν το κίνημα, κατέδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ''Αγανακτισμένοι'' βρίσκονται σταθερά στη θέση τους και δε μετακινούνται από εκεί μέχρι τα αιτήματά τους, με εκείνο της ακύρωσης του μνημονίου να κατέχει την πρώτη θέση, να γίνουν αποδεκτά.

Η συγκέντρωση της Πέμπτης, αν και αισθητά μικρότερη, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των προηγούμενων ημερών. Υπήρχε έντονος παλμός και δυναμικά συνθήματα με αποδέκτες και πάλι τα γνωστά κυβερνητικά πρόσωπα.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι συγκεντρωμένοι φορώντας καπελάκια και κρατώντας μία τούρτα με κεράκια, ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου στιγμιότυπου ήταν η αλλαγή των γνωστών στίχων, εξαιρετικά αφιερωμένων για τα 59α γενέθλια του πρωθυπουργού.

Οι λαϊκές γενικές συνελεύσεις από την ομάδα της Άμεσης Δημοκρατίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και καλούν τους πολίτες να παρευρεθούν στην πλατεία την Παρασκευή, όπου θα οργανωθεί η Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !