Μαχαίρι σε συντάξεις και εφάπαξ

0
Πρόσθετη εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ από 6% έως 14% αναμένεται να μπει στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Για όσους πάλι είναι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", θα μπει επιπλέον εισφορά 6% -10%.

Στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, θα μπει εισφορά 3%-10% από 1η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός, στις επικουρικές των 300 ευρώ θα είναι 3%, δηλαδή 9 ευρώ το μήνα, ενώ στις επικουρικές των 650 ευρώ, θα είναι 10%, δηλαδή 65 ευρώ το μήνα.




Ο κύριος στο βίντεο ήταν κάποτε πρωτοκλασάτος συνδικαλιστής. Τώρα εφαρμόζει αντεργατική πολιτική.

Μειώσεις έρχονται, επίσης, στο εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ για όσους έχουν κάνει αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2010.

Η μείωση του εφάπαξ θα είναι 10% για τους δημόσιους υπαλλήλους και 15% για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και σε περικοπές έως και 6% για συντάξεις του ΝΑΤ.

"Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο πληρώνει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τις συντάξεις του ΝΑΤ. Ξέρετε πόσες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στο ΝΑΤ; 139 εκατομμύρια ευρώ", σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θα γίνει καμία μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ. "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ. Μέχρι τώρα το 85% καλύπτεται από δημόσιο. Δηλαδή, χρειάζονται περίπου 5 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Όμως από το 1998 και μετά οι αγρότες πληρώνουν εισφορές. Άρα σε βάθος χρόνου, το 2030 οι δαπάνες του δημοσίου θα είναι λιγότερες. Μειώνονται κατά 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτό λέει για τη μείωση το Μεσοπρόθεσμο", τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !