Μόνο με το χαράτσι στα ακίνητα θα συγκεντρώνονταν έσοδα, κατά τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.

0

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, αν και χαρακτήρισε "ιδιαίτερα αυστηρά" και "άδικα" πολλά από τα μέτρα που μέτρα που λαμβάνονται, είπε ότι το ειδικό τέλος στα ακίνητα, είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.
"Με την προϋπόθεση πως δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όποιον αδυνατεί να ανταποκριθεί, το μέτρο παύει να είναι άδικο και είναι αναγκαίο για να μπορέσουν να ενισχυθούν τα έσοδα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Νοέμβριο τα έσοδα του κράτους από εφορίες και τελωνεία κατέγραψαν σημαντική μείωση, της τάξης του 13,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Από το υπουργείο αναφέρθηκε, πως η πραγματική εικόνα των εσόδων θα φανεί το Δεκέμβριο, καθώς θα έχουν εισρεύσει στα Δημόσια ταμεία και τα έσοδα από το νέο τέλος στα ακίνητα.


Αναφερόμενος στις αντοχές των Ταμείων, ο υπουργός είπε, ότι "τα επικουρικά δεν αντέχουν", ενώ εκτίμησε πως το έλλειμμα θα φτάσει του χρόνου το 1,1 δισ. ευρώ.
Ακόμη, διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί η χορήγηση δανείου από το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων και  πως αναζητούνται πάντα εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ,  ο κ. Κουτρουμάνης είπε:
"Δεν θα ρίξω ανάθεμα στον Γ. Παπανδρέου, συμμετείχα στην κυβέρνησή του. Όταν έρθει η ώρα ο καθένας θα κάνει την αυτοκριτική του".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !