Συγκοινωνίες: «Mαχαίρι» στις δαπάνες προσωπικού

0
Δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την μισθοδοσία του προσωπικού προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 για τις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ.

Τα μεγέθη που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του έτους ο οποίος έρχεται σε λίγες μέρες για τις εταιρείες συγκοινωνιών της Αθήνας, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίνονται μάλλον υπεραισιόδοξα, ωστόσο αίσθηση προκαλεί η πολύ μεγάλη μείωση που προβλέπεται στο μισθολογικό κόστος και μάλιστα ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση των αποδοχών τους φέτος.

Ειδικότερα για τον ΟΣΕ ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας θα μειωθούν στα 98 εκατομμύρια ευρώ έναντι 127 εκατομμυρίων ευρώ φέτος. Αντίστοιχα και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπεται ότι οι δαπάνες για μισθούς προσωπικού θα περιοριστούν στα 36 εκατομμύρια ευρώ έναντι σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Μειώσεις και μάλιστα μεγάλες των κονδυλίων για τις δαπάνες προσωπικού προβλέπονται επίσης και για τις δύο εταιρείες συγκοινωνιών της Αθήνας. Για την εταιρεία "Οδικές Συγκοινωνίες", δηλαδή λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει προϋπολογιστεί ότι η δαπάνη για το προσωπικό θα περικοπεί περισσότερο από 50 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με φέτος και θα διαμορφωθεί στα 204,3 εκατομμύρια ευρώ το 2012 έναντι 256,98 εκατομμυρίων το 2011.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !