Αγγελιοφόροι υπουργών "ενοχλούσαν" τους εισαγγελείς

0
Χωρίς υπουργικά ονόματα και με ασάφειες τα δύο  υπομνήματα συνολικά 20 σελίδων, που κατέθεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.
Οι εισαγγελείς οι οποίοι κατέθεταν για δύο ώρες, έκαναν λόγο για παρεμβάσεις τρίτων, υπηρεσιακών και μη παραγόντων, εκ μέρους υπουργών.
Οι δύο εισαγγελείς την ερχόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν για νέες διευκρινίσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν οι "οχλήσεις" που δέχθηκαν, ήταν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.
Το περιεχόμενο των δύο υπομνημάτων, κατά τα δύο τρίτα αλληλοκαλύπτεται, καθώς αφορούν τις ίδιες παρεμβάσεις και τα ίδια πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευθούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.
Δικαστικοί κύκλοι λένε ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων εάν οι "ενοχλήσεις" των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.
Όσα προηγήθηκαν
Μουζακίτης και Πεπόνης είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα αναφέρουν γραπτώς τα ονόματα των προσώπων που παρενέβησαν στο έργο τους.
Την περασμένη Τετάρτη είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας πιέσεις, ωστόσο δυο μέρες αργότερα τις ανακάλεσαν.
Τότε με απόφαση του Αρείου Πάγου, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Την επομένη της απόφασης, ο Σπύρος Μουζακίτης σε δηλώσεις του, εξέφρασε την απορία του για τη σπουδή να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και ισχυρίστηκε ότι  προφορικά είχαν δώσει ονόματα και ότι το πρώτο υπόμνημά τους ήταν ένα "συνοπτικό κοινό υπόμνημα".
Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο και ο Άρειος Πάγος ζήτησε την κατάθεση νέου υπομνήματος από τους δύο εισαγγελείς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !