Νέα συνάντηση Τρόικας-Κουτρουμάνη για τα μισθολογικά

0
Ακόμα μια συνάντηση με τους αντιπροσώπους της Τρόικας θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, με επίκεντρο φυσικά το φλέγον θέμα της δραστικής «αναπροσαρμογής» των μισθολογικών δεδομένων, στη «φόρμα» των απαιτήσεων των δανειστών μας.

Την Παρασκευή, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, η Τρόικα παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της – ενδεικτικό ήταν εξάλλου το σχόλιο «μας … έσκισαν» που έκανε στο protothema.gr κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις και δεν προβλέπεται να υπαναχωρεί στις απαιτήσεις της που συνοπτικά αφορούν στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στη μείωση του κατώτατου μισθού, στην περικοπή στις επικουρικές συντάξεις και στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ερώτημα παραμένει το ποια θα είναι η βάση αυτής της νέας συζήτησης, με δεδομένο πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε δώσει την Παρασκευή εντολή στον Γιώργο Κουτρουμάνη να πει «όχι» στη μείωση των κατώτατων μισθών και την κατάργηση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομοίως τα κόμματα επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία, αναφορικά με τα εργασιακά, την άρνησή τους για μείωση σε 13ο, 14ο και κατώτατο μισθό. Η μόνη βάση συζήτησης και «ελιγμών», τουλάχιστον έτσι όπως έχουν αφήσει να διαφανεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων, είναι το «πάγωμα» των αυξήσεων και των μισθολογικών ωριμάνσεων, όπως επίσης και η προσαρμογή προς τα κάτω των κλαδικών συμβάσεων οι οποίες έχουν μεγάλες αποκλίσεις από την γενική συλλογική, αλλά και στοχευμένα η μείωση σε επιχειρησιακές συμβάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !