Υπό αξιολόγηση ένστολοι και εκπαιδευτικοί

0
Και οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί θα περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα.

Αυτό επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) μόνον περίπου 350.000 άτομα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς. Όσον αφορά την αξίωση για μία μόνον πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, η Task Force θεωρεί ότι εάν αυτό εφαρμοσθεί θα διαλυθούν οι δομές του Δημοσίου.

Όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν στις ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, ο κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «αυτά συζητούνται σε άλλο επίπεδο».

Ποιοι φορείς μπαίνουν σε αξιολόγηση

Στον προσδιορισμό των φορέων του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν κατ' εφαρμογή του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (περί πλεονάζοντος προσωπικού και μεταφοράς του σε άλλο οργανισμό ή κατάργησης των οργανικών θέσεων), προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι κάτωθι φορείς:

α. Υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εποπτείας τους,

β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία

Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,

γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες,

δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,

στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Ν.Π.Ι.Δ. του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω κατάλογος φορέων δύναται να συμπληρωθεί με νεότερη ΚΥΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !