ΕΛ.ΑΣ. για παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Αστυνόμευση στα πρότυπα διαδήλωσης

Alberto Portokalis
0
Σε επιφυλακή και με τα κλομπ στο χέρι θα είναι είναι η αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα τυχόν παρατράγουδα και διαμαρτυρίες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά και τις επαρχιακές πόλεις, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές.
Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία γύρω από το Σύνταγμα αλλά και γύρω από χώρους παρελάσεων σε πόλεις της χώρας, όπου πρόκειται να παραστεί "επίσημος" που μπορεί να γίνει δέκτης αποδοκιμασιών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επισημαίνουν ότι αστυνομικές δυνάμεις όλων των ομάδων θα είναι διαθέσιμες για τις παρελάσεις, από ΜΑΤ έως αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τα πρότυπα δηλαδή αστυνόμευσης των διαδηλώσεων. Η αστυνομική παρουσία δεν θα περιορίζεται γύρω από το Σύνταγμα όσον αφορά την Αθήνα, αλλά σε κοντινή απόσταση θα υπάρχουν και άλλες δυνάμεις εν αναμονή ενώ θα διενεργούνται έλεγχοι σε "υπόπτους" που θα προσέρχονται στις παρελάσεις.
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό, "όσα χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αποκατάσταση και διατήρηση της τάξης θα είναι διαθέσιμα", δηλώνοντας εμμέσως ότι η πιθανή χρήση χημικών ή κλομπ περιλαμβάνονται στο σχέδιο της αστυνομίας.
Παρελάσεις ωστόσο δεν θα γίνουν μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου η αστυνομία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα με ισχυρές δυνάμεις, γεγονός που για την αστυνομία σημαίνει αξιολόγηση της "επικινδυνότητας" της κάθε παρέλασης αλλά και συνεργασία της κάθε αστυνομικής διεύθυνσης με τις τοπικές αρχές που διοργανώνουν τους εορτασμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !