ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.!!!

0

Το νομοσχέδιο στήριξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «όχι» είπαν οι βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς, του ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι. Κάποιες διαφοροποιήσεις υπήρξαν στην ψηφοφορία επί των άρθρων.


Απόντες από την ψηφοφορία ήταν, μεταξύ άλλων, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, καθώς βρίσκονται στιςΒρυξέλλες.


Ο κ. Σαμαράς, με επιστολή του προς το προεδρείο ανακοίνωσε ότι εάν ήταν παρών στην ψηφοφορία, θα ψήφισε θετικά στο νομοσχέδιο.


Κοινή στάση στην ψηφοφορία κράτησαν αρκετοί εκ των διαγραφέντων βουλευτών τουΠΑΣΟΚ, όπως ο Χάρης Καστανίδης, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Παρότι χθες ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο, σήμερα οι συγκεκριμένοι βουλευτές ψήφισαν «παρών» επί της αρχής, ενώ η πλειοψηφία ψήφισε «ναι» στα άρθρα 1,11,21,30,31,32,80,89,98.


Από τη ΝΔ, «ναι» ψήφισαν η Ελίζα Βόζενμπεργκ και οι Αναστάσιος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.



Παρά τις αντιδράσεις και την γενική κατακραυγή του επιστημονικού κόσμου, το νομοσχέδιο προωθεί τα γενόσημα,που απειλούν την υγεία των πολιτών, ενώ προβλέπει την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.


Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω στις διατάξεις που προβλέπει το νομοσχέδιο.


18:40 Νίκος Νικολόπουλος, τομεάρχης Εργασίας ΝΔ


«Θα πρόκειται για μια καταδικαστέα πολιτική στάση να ονομάζουμε συμφέροντα τις φωνές αγωνίας των γιατρών και των φαρμακοποιών», τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.


Ο κλάδος του φαρμάκου θα πρέπει να αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα βάρη στο πρόγραμμα προσαρμογής, παραδέχθηκε ο κ. Νικολόπουλος, ζητώντας ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, εκφράζοντας φόβους ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιορίζουν την καινοτομία. Επίσης, ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις ενέχουν στοιχεία υπερβολής ή είναι δυσεφάρμοστες.


18:50 Νίκος Παπακωνσταντίνου, ειδικός αγορητής ΚΚΕ


«Οι κρατικές δαπάνες υγείας είναι πολύ χαμηλότερες στην Ελλάδα απ' όσες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ζήτημα δεν λύνεται, αλλά συσκοτίζεται», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου.


19:02 Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, ΛΑΟΣ


Σήμερα το πρωί άκουσα ότι συμφωνείτε ότι δεν μπορεί έτσι, με μια μονοκοντυλιά, να καθιερώσουμε τη δραστική ουσία στη χώρα μας. Σαν γιατρός, θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία το επόμενο διάστημα. Μου είναι αδιανόητο σε χώρες όπως η Γαλλία χρησιμοποιεί μόνον 3% τη δραστική ουσία. Στην Ολλανδία μόνον το 5%, στη Δανία 0%, στην Ισπανία 0%. Κι έρχονται μέσω του ανεκδιήγητου κ. Τόμσεν να καθιερώσουν το 100% των συνταγών να είναι δραστική ουσία. Σαν Ελληνίδα γιατρός δεν μπορώ να δεχθώ αυτήν την καταπίεση χωρίς να αντιδράσω. Είναι ένα θέμα στο οποίο επιβάλλεται να δώσετε λύση. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να βρεθεί υπό την κατοχή αυτών των κυρίων.


Το άρθρο 21 θα ταλαιπωρήσει την υγεία. Θα δείτε στα νοσοκομεία απεργίες επί απεργιών. Οι γιατροί δεν θα μπορέσουν να συμμορφωθούν με τη δραστική ουσία που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Είναι δυνατόν να δεχθούμε να συνεννοείται ο φαρμακοποιός με τον ασθενή για να του δώσει τη φθηνότερη ουσία που θα του γράψουν επειδή θα έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής; Θα δημιουργήσουμε ασθενείς δύο κατηγοριών; Για μένα αυτά είναι εντελώς αδιανόητα.


Ο Τόμσεν μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα σαν να ήταν μαγαζί της μάνας του. Τι θα έκανε αν ήθελε ένα φάρμακο και δεν μπορούσε να το έχει;


19:15 Μιχάλης Κριτσωτάκης, ΣΥΡΙΖΑ


Υπάρχει είσοδος από την πόρτα των μεγάλων πολυεθνικών γενοσήμων και η δημιουργία μονοπωλιακής αγοράς κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


19: 22 Γιώργος Βλάχος, ανεξάρτητος βουλευτής


«Κάθε περιστολή σπατάλης πρέπει να μας βρίσκει σύμφωνους. Όμως, εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πού τελειώνει η σπατάλη και που αρχίζουν οι ανάγκες κάθε ασφαλισμένου. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, που θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους. Κάποια θέματα θα έπρεπε να έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε» δήλωσε ο Γ. Βλάχος, διευκρινίζοντας όμως ότι παρά τις ενστάσεις του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.


«Ανοίγετε ένα μεγάλο παράθυρο εις βάρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Δημιουργείτε ένα τεράστιο πρόβλημα. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να τροποποιήσουμε την φραστική διατύπωση. Αλλιώς, δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα με μια ρύθμιση που και ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί. Πρέπει να κλείσουμε τους δρόμους εκείνους που μπορούν να φέρουν φθηνές δραστικές ουσίες από Ασία και Αφρική και να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που έτσι κι αλλιώς δέχεται μείωση 60%», συμπλήρωσε.


19:41 Γεώργιος Κοντογιάννης, βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας


«Το νομοσχέδιο συνδέεται με την έννοια του κοινωνικού κράτους, που έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα και θα πρέπει να το προστατεύσουμε» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, που ζήτησε να διασφαλιστεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οι 8.500 εργαζόμενοι της.


«Πώς θα διασφαλιστεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οι 8.500 εργαζόμενοι; Θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για την προστασία της», ανέφερε.


19: 47 Κώστας Μαρκόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας


«Όταν ένας υπουργός μιλά τόσο έντονα για διαφθορά και οργανωμένα συμφέροντα, θα περίμενε κανείς εύλογα να τα στέλνατε στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που δεν έγινε είναι αυτό. Ηλάσπη στον ανεμιστήρα θα πρέπει να συνοδεύεται με αποδείξεις. Δεν μας έχετε δείξει ούτε ένα από τα οργανωμένα συμφέροντα που καταδυναστεύουν την Υγεία.


Πληρώνουμε την αδυναμία της κυβέρνησης να οργανωθεί για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν έχετε προετοιμαστεί για τίποτα. Φέρατε τη δραστική ουσία και αφήσατε την επιλογή των φθηνοτέρων στη διελκυστίνδα φαρμακοποιών και ασθενών, που στην αδυναμία τους να πληρώσουν το ποσοστό τους, θα ψάχνουν το φθηνότερο φάρμακο.


Αισθάνεστε αδυναμία να πετύχετε τους στόχους. Γιατί δεχθήκατε το 95% των μειώσεων της υγείας να αφορά μόνο το φάρμακο και δεν κόψατε τίποτα από το σύνολο της νοσοκομειακής δαπάνης;


Τιμωρείτε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τιμωρείτε με την απειλή ανεργίας κάποιους από τους 8.500 εργαζόμενους και κάποιους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες».


19: 57 Κώστας Μουσουρούλης, βουλευτής ΝΔ


«Συζητάμε υπό τη δαμόκλειο σπάθη αναγκαστικών μεταρρυθμίσεων που ζητά η τρόικα και μεταφέρουμε το πρόβλημα πιο κάτω. Μεταβιβάζουμε το πρόβλημα από τον γιατρό στον φαρμακοποιό το πρόβλημα»


20: 07 Α. Λοβέρδος, υπουργός Υγείας


«Αποσύρονται τα άρθρα που αφορούν την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Δεν κάνουμε πίσω. Θα τα φέρουμε πίσω σε δύο ημέρες, από κοινού με την κ. Διαμαντοπούλου»


20: 47 Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος ΛΑΟΣ


«Κύριε υπουργέ, συνήθως είστε επιμελής. Σήμερα όμως κάνετε πράγματα που δείχνει ελαφρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. «Πολύ φοβούμαι ότι είναι το αποτέλεσμα της δυσμορφίας της κυβέρνησης», προσέθεσε.


«Εχθές στερήσαμε το φαγητό στον Έλληνα πολίτη. Ψηφίσαμε με κατευθυνόμενη βούληση, γιατί κανείς βουλευτής δεν πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει. Ήταν ένα προϊόν εκβιασμού, που πέρασε σε ηγεσίες κομμάτων και επεβλήθη σε μεγάλο μέρος βουλευτών. Και σήμερα έρχονται καινούρια θέματα. Στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν θα πειραχθούν οι επικουρικές συντάξεις και ψηφίσατε να κοπούν. Ποιος το διέταξε και με τι αρμοδιότητα; Τι θα πούμε στο λαό; Ότι έχουμε αυτοκαταργηθεί; Τι κάναμε εκεί μέσα; Κοροϊδεύαμε εαυτούς και αλλήλους.


Έρχομαι στο σήμερα. Το καλό φάρμακο γι αυτόν που έχει. Γι αυτόν που δεν έχει, το φάρμακο που η Ιρλανδία το κάνει στο Μπαγκλαντές. Ο φτωχός θα παίρνει το φάρμακο από οποιαδήποτε Τρίτη χώρα. Ο πλούσιος θα παίρνει το κανονικό. Μπορούμε να θέσουμε ένα πλαίσιο; Να ενισχύσουμε, να βοηθήσουμε το ελληνικό φάρμακο στο ποσοστό που μπορούμε. Γιατί πρέπει να πάρουμε ξαφνικά το γενόσημο της Μαλαισίας; Για ποιο λόγο δεν μπορούμε;


Θα σας πω μια ιστορία για τη δραστική ουσία. Είμαι μ' έναν φίλο που βήχει ακατάπαυστα. Ψαχνόταν μήπως έχει κάτι χειρότερο. Ήταν η δραστική ουσία που του έκανε παρενέργεια. Η δραστική ουσία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό φάρμακο. Πετάμε το μπαλάκι στον φαρμακοποιό. Τι κρύβεται από πίσω; Δεν μπορεί όλοι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί να είναι εναντίον του υπουργείου. Κάτι δεν πάει καλά με τη σκέψη σας».


Δεν είναι ένα νομοθέτημα με την υπογραφή Λοβέρδου. Έχει μια προχειρότητα, δεν μπορεί να φέρει την υπογραφή Λοβέρδου. Λυπάμαι όταν άνθρωποι που έχουμε ξεχωρίσει να μας φέρνουν τόσο πρόχειρα νομοθετήματα. Κάτι δεν πάει καλά. Αν χάλασε ο Λοβέρδος, φαντάσου τι γίνεται με όλους τους άλλους».


21: 09Παύλος Μαρκάκης, βουλευτής ΛΑΟΣ


« Έχουν φέρει υγειονομική χρεοκοπία στον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες δεν θα βρίσκουν φάρμακο. Θα γυρίσουν στην εποχή που θα κόβουν βεντούζες και θα αγοράζουν βδέλλες».


21: 19 Κώστας Κιλτίδης, βουλευτής ΛΑΟΣ


«Είναι η μαύρη μέρα του ελληνικού φαρμάκου», τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ζήτησε απόσυρση σειρά διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων, των γενοσήμων.


21: 59 Η. Μόσιαλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ


«Αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης, φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τη δραστική ουσία θα αυξήσει τη δαπάνη του φαρμάκου και δεν θα τη μειώσει»


22: 13 Α. Λοβέρδος, υπουργός Υγείας


«Άκουσα την κριτική που ασκείται για το φάρμακο. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η βασική ουσία παράγεται σε χώρες του τρίτου κόσμου σχετίζεται και με τα γενόσημα και με τα πρωτότυπα φάρμακα; Γιατί υποτιμάτε την προέλευση σε περιπτώσεις που τα γενόσημα προέρχονται από χώρα του τρίτου κόσμου όταν από εκεί παίρνουμε πρώτες ύλες και παράγουμε πρωτότυπα φάρμακα;», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ότι ο στόχος για τα γενόσημα είναι 50%, όταν άλλες ανεπτυγμένες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά.


22: 37 Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ


«Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα για τα γενόσημα. Αυτό που λέτε ως «δραστική ουσία» δεν λέει απολύτως τίποτα. Η δραστική ουσία μπορεί να προέρχεται από παντού και να μην έχει την ίδια ποιότητα. Ποιους ελέγχους έχουμε εδώ; Κι αν τίθεται το δίλημμα «παγκόσμιες πολυεθνικές» ή «ελληνική φαρμακοβιομηχανία», εσείς επιλέγετε τις πολυεθνικές».


22: 54 Θ. Γιαννόπουλος, βουλευτής ΝΔ


«Η κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές είναι δεσμευμένη και οφείλει να βελτιώσει τις μη μνημονιακές διατάξεις και να θεραπεύσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις».


ΥΣ.ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
«Παραιτηθείτε από τη κυβέρνηση. Αρνηθείτε να παραδώσετε τα πάντα και πείτε το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ, όπως έκανε ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος. Πείτε ένα εθνικό όχι γιατί σε λίγο έρχονται οι επιτελείς. Πείτε ένα όχι που θα οδηγήσει το έθνος στο αύριο, απελευθερωμένο από το μνημόνιο».

Με αυτές τις....
χαρακτηριστικές αναφορές ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, στην πρώτη του παρουσία μετά την ίδρυση του νέου του πολιτικού φορέα, κάλεσε βουλευτές και κυβέρνηση να μην ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο σε θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Αναρτήθηκε από aperigraftos στις 02:33

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !