Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα

0

Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα λιτότητας.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην Αγία Σοφίας. Πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΤΑΛ διαμαρτύρονται για τη σκληρή πολιτική της κυβέρνησης, τις απολύσεις και την ανεργία.









Φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται σήμερα στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγίας Σοφίας. Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.
Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί και ιδιώτες γιατροί μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού. Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.


Βέροια
Την πορεία ξεκίνησαν οι αγρότες της Ημαθίας με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα που έκαναν πορεία στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου και από πίσω δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, οδηγοί ταξί και αρκετοί άλλοι.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Τρίκαλα
Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά εναντιώθηκαν στη κυβερνητική πολιτική και στις επιταγές των Μνημονίων και της Τρόικας, που φέρνουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα όρια, όχι μόνο της φτώχειας, αλλά της εξαθλίωσης.




Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, Ντίνα Δήμα, στην ομιλία της στάθηκε στην ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής και ζήτησε με δραματικό τρόπο από τη Κυβέρνηση να πάψει να επιβαρύνει συνεχώς τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.





Οι απεργοί έφτασαν μέχρι την Π.Ε. Τρικάλων όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.


Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πορείες διαμαρτυρίας στην Πάτρα. Από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό Κέντρο.




Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, ενώ ΑΔΕΔΥ και πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αγρότες παίρνουν μέρος στην πορεία του ΠΑΜΕ με τα αγροτικά τους.


Έσπασαν περιπολικό στο κέντρο του Ηρακλείου





Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές και αναποδογύρισαν περιπολικό που βρισκόταν στην Γερωνυμάκη κοντά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία.





Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, ενώ η πορεία είναι σε εξέλιξη. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται μέλη του Εργατικού Κέντρου ενώ προπορεύονται αγρότες. Ακολουθούν φοιτητές και Σωματεία εργαζομένων.

Με πληροφορίες από seleo.gr, thousandnews.gr, laikoyra.gr, trikalavoice.gr, thebest.gr, patrastimes.gr, flashnews.gr, creteplus.gr


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !