Συνάδελφοι-σσες, Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος

0

Συνάδελφοι-σσες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το φθινόπωρο τον αντισυνδικαλιστικό νόμο με τον περιορισμό του δικαιώματος στην συλλογική δράση των σωματείων, την έμπρακτη αμφισβήτηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους να προκηρύσσουν απεργία, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το 50% + 1 για τη λήψη απόφασης. Ψήφισε επίσης τον «αναπτυξιακό» με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που ακολούθησαν δεκάδες ΠΝΠ, νομοθετικές ρυθμίσεις που απελευθερώνουν πλήρως τις απολύσεις από 15 Ιούλη, επιβάλλουν καθεστώς εκ περιτροπής ή αναστολής σύμβασης για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, έρχεται τώρα η κυβέρνησή της ΝΔ να προχωρήσει σε έναν ακόμα περιορισμό των εργατικών ελευθεριών: στο δικαίωμα στις διαδηλώσεις, στα συλλαλητήρια, στις πορείες.

Σύμφωνα με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται οργανωτής (φυσικό πρόσωπο) που οφείλει να δηλώνει την πορεία στην αστυνομία ή στο λιμενικό πριν από τη διεξαγωγή της ενώ επιβάλλονται μεγάλοι περιορισμοί και απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Ο οργανωτής δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης θεωρείται υπεύθυνος της εξέλιξης της διαδήλωσης και  καθίσταται υπόλογος για τυχόν «επεισόδια», ενώ οι περιορισμοί της διαδήλωσης, αφορούν τον χώρο που θα αναπτυχθεί, την αλλαγή της διαδρομής ή ακόμη τη σύλληψη ατόμων μέσα από τη διαδήλωση που θεωρούνται  επικίνδυνα. Απαγορεύονται διαδηλώσεις όταν κατά τη γνώμη της αστυνομίας απειλείται η δημόσια ασφάλεια, η ιδιωτική περιουσία, η πολιτειακή εξουσία.

Έτσι λοιπόν πορείες αδήλωτες, πορείες αυθόρμητες, πορείες χωρίς «οργανωτή», θα θεωρούνται παράνομες, άρα δικαιολογημένη η άσκηση βίας για τη διάλυσή τους.

Αυτή η πολιτική του κοινωνικού αποκλεισμού  θέλει τώρα να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις και για αυτό τον σκοπό θα χρησιμοποιήσει νέες αντιεργατικές νομοθετικές τροποποιήσεις και αλλαγές.


Συνάδελφοι-σσες,

Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος για να μην περάσει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων!

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες!



                                                                                      Η Συντονιστική Επιτροπή
                                                                                     
                                                                                              Σ.Α.Κ. ΗΛΠΑΠ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !