ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

0




Σ.Α.Κ.-Σ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνάδελφοι –σσες

Στις  13 και 14 Οκτωβρίου 2021  καλούμαστε να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο. Η χρονική συγκυρία με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της υφιστάμενης πανδημίας καθώς και με τον τελευταίο εργασιακό- συνδικαλιστικό νόμο, φανερώνει την αρχή μιας νέας εποχής στην οποία κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.

Αυτή την σκληρή πραγματικότητα οφείλουμε να την διαχειριστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και εκπονώντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στο οποίο θα στηριχτούμε, για να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε ό,τι γκρεμίστηκε, αλλά πρωτίστως  να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον εργασιακό στίβο. Σε όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το καλύτερο δυνατόν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζετε. Απέναντι στις όποιες ύβρεις και στα όποια συνδικαλιστικά παιχνίδια εντυπώσεων, εμείς προτάσσουμε την αδιαπραγμάτευτη στάση μας που με γνώμονα την αξιοπρέπεια αποδεικνύει ότι σαν Σ.Α.Κ.  ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να αφήνουμε πίσω τις κομματικές μας επιλογές. Είμαστε εμείς που «καθαρίσαμε» το σωματείο μας αψηφώντας τις όποιες απειλές και δυσκολίες και στείλαμε εκεί που πρέπει αυτούς που διέσυραν το σωματείο μας τόσα χρόνια.

ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

Στην παράταξη μας δεν έχει θέση ο λαϊκισμός ,ούτε η ανευθυνότητα. Η   Σ.Α.Κ. δεν είναι πολιτικό σχήμα . ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ από όσους την απαρτίζουν και ποτέ δεν αμφισβητηθήκαμε από τις άλλες παρατάξεις (πρόταση μομφής ) για τα τεκταινόμενα στο χώρο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε 4 από τις 11 έδρες και θα ήταν πολύ εύκολο να αμφισβητηθούν.

ΠΟΤΕ δεν κοιτάξαμε το προσωπικό μας συμφέρον και ποτέ δεν σας είπαμε ψέματα, ανακρίβειες και μισόλογα. Πολλές φορές μάλιστα με αυτά που λέγαμε δεν γινόμασταν αρεστοί ,καλύτερα όμως να δυσαρεστείς κάποιους παρά να τους κοροϊδεύεις και να τους πουλάς ψεύτικες ελπίδες. Ποτέ  δεν προδώσαμε και ούτε θα προδώσουμε  την εμπιστοσύνη σας.

Πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με οποιαδήποτε συμφέροντα λειτουργούσαν εις βάρος συναδέλφων μας.

Συνάδελφοι – σσες,

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους εσάς, οι οποίοι  θέλετε να αγωνιστείτε πραγματικά για την διατήρηση της εργασίας μας και των όποιων κεκτημένων μας έχουν απομείνει , σε μια εποικοδομητική πορεία κοινής δράσης.

Ο συνδυασμός μας είναι κομματικά αυτόνομος , ιδεολογικά ανεξάρτητος. Σε εμάς φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού δεν έχουν θέση. Γι αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη συσπείρωση ανθρώπων, ιδεών και προτάσεων με έναν κοινό στόχο, να πάρουν οι εργαζόμενοι ό,τι τους ανήκει και έχουν χάσει.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ  ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ

Η συναδελφική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην πολιτική εργασιακής βαρβαρότητας αλλά και ενάντια στην εθελοτυφλία συνδικαλιστικών φορέων.

Σχετικά με  τους νέους συναδέλφους θέλουμε εκ νέου να τους καλωσορίσουμε αλλά και να τους υπενθυμίζουμε ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ για την πρόσληψή τους  και όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίσουν, όλοι οι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως «χρωμάτων» και παρατάξεων, θα είναι δίπλα τους. Πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί η αδικία που τους έχει γίνει με την μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στη μισθοδοσία τους. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. Τα προβλήματα όμως παραμένουν και γιγαντώνονται και οι εργαζόμενοι καλούνται να εκτελέσουν το κοινωνικό τους έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αγωνιζόμαστε να βρούμε νέους τρόπους δραστηριοποίησης και να επανασυνδέσουμε την πολιτική δράση με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γι αυτό τολμάμε και κατεβάζουμε ψηφοδέλτια που απαρτίζονται από άτομα κομματικά ανεξάρτητα και αυτόνομα και δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν έξω από την εργασία τους.

Συνάδελφοι, όταν τολμάς, μπορεί να χάσεις για λίγο το βήμα σου, όταν όμως δεν τολμάς, χάνεις για πάντα τον εαυτό σου.

Σας ζητάμε λοιπόν, πριν την ώρα της ψηφοφορίας να αναλογιστείτε πόση δύναμη έχει η ψήφος σας, γιατί η θητεία μας στον χώρο μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης, τα προβλήματα μας όχι.

Ο συνδυασμός μας είναι σε θέση να σταθεί στο πλάι σας, να αγωνιστεί μαζί σας. Η πολιτική μηχανή θριαμβεύει ακριβώς επειδή ως μία  μειοψηφία  που ενεργεί εναντίον μας διαιρεμένης πλειοψηφίας. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ας σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στην πολιτική μηχανή για να μπορέσουμε να βρούμε λύση σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο μας , αλλά κυρίως για να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας στην εργασία.

Παλεύουμε  όλοι μαζί για ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και για υπογραφή ΣΣΕ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ








Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !