Και για τις «μίζες με κεραίες» των ΗΛΠΑΠ.

0

Γιατί μόνο τέσσερις εξεταστικές;

Της Σοφίας Βούλτεψη

Μετά τις γιορτές, η Βουλή θα μετατραπεί σε απέραντο δικαστήριο. Αυτό προέκυψε από την υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά. Από αυτά που δημοσιεύθηκαν, αλλά και από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προκύπτει ότι οι πολιτικοί μας ταγοί επιπόλαια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Κάπου μπερδεύουν το (κατάπτυστο) πολιτικό χρήμα με την εκτεταμένη διαφθορά που έχει εξελιχθεί σε ενδημικό φαινόμενο, στο οποίο ο λαός έχει υποκύψει, μετέχοντας μάλιστα σ’ αυτό.

Θα διερευνήσουν, λοιπόν, οι βουλευτές παλαιές και παραγεγραμμένες (και με δική τους ευθύνη) υποθέσεις. Οι υποστηρικτές αυτής της νοσηρής προοπτικής υποστηρίζουν ότι έτσι θα υπάρξει έστω ηθικός κολασμός. Διαφωνώ. Ο κολασμός θα επέλθει όταν ο λαός θα αποφασίσει με την ψήφο του να τιμωρεί τους φαύλους και όχι να διατηρεί μαζί τους πελατειακή σχέση.

Οι εξεταστικές επιτροπές που κατά καιρούς έχουν συσταθεί, ουδέποτε κατέληξαν σε κάτι το χειροπιαστό. Αντίθετα, χάνεται πολύτιμος χρόνος, τον οποίο οι εκπρόσωποι του έθνους θα έπρεπε επιτέλους να διαθέσουν για να εμβαθύνουν στα ζέοντα θέματα και να δώσουν λύσεις.


Και αν πρόκειται να μετατραπεί η Βουλή σε δικαστήριο, τότε γιατί να μην αναζητηθούν ευθύνες και για ένα σωρό άλλα θέματα; Να γίνει μια εξεταστική επιτροπή και για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης. Να δούμε πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά, ώστε να μην έχουμε σήμερα δρόμο για να πάμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Να γίνει κι’ άλλη μία για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπου για το καθένα τους πληρώσαμε 10 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα είχαν προϋπολογιστεί.

Να γίνει μια επιτροπή για να μάθουμε πού πήγαν τα κοινοτικά χρήματα για το Κτηματολόγιο. Και για το σκάνδαλο της «Θέμις Κατασκευαστική». Και για τα χαμένα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας. Και για το στέγαστρο στη Σαντορίνη, που κατέρρευσε αν και κόστισε 14 δισ. δρχ. και θα… είχε βιωσιμότητα 300 χρόνων! Και για τις «μίζες με κεραίες» των ΗΛΠΑΠ. Και άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !