Ιερώνυμος: Αντισυνταγματική η φορολόγηση της Εκκλησίας .

0
«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ως αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τη φορολόγηση με 20% των όσων εισπράττει η Εκκλησία, ενώ προειδοποιεί με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Προτείνω να ισχύσει ο «λογιστικός προσδιορισμός», με βάση τα έσοδα και τα έξοδα, και να φορολογηθεί η Εκκλησία με 20%, επί του υπολοίπου, του καθαρού, σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ρίαλ Νιους: Το κράτος μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις. «Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πώς θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του;»,

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «παραμύθι» ότι η εκκλησία έχει 25 εκατ. ευρώ: «Ελάτε να μας τα δείξετε και να μας πείτε πού τα βρίσκετε όλα αυτά. Ελάτε να τα μετρήσουμε». Εξάλλου, εκφράζει την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να του πει «πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !