Μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας για την οριστικοποίηση των μέτρων

0
Αθήνα
Ευρεία σύσκεψη κυβέρνησης-τρόικας για την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου για την οικονομία, το οποίο θα κατατεθεί την Κυριακή στη Βουλή, διήρκεσε μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο υπουργείο Οικονομικών, μετέδωσε το Mega.


Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι της τρόικας, η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης.

Στόχος της μαραθώνιας συνάντησης, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι χωρίς να έχει ανακοινωθεί, είναι η οριστικοποίηση του νομοτεχνικού τμήματος της συμφωνίας. Το σχέδιο νόμου θα καταθέσει την Κυριακή στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Τα ίδια τα μέτρα για την οικονομία φέρονται πάντως να έχουν «κλειδώσει».
Σύμφωνα με πηγές του Mega, o 13oς και 14ος μισθός δεν χάθηκαν στον ιδιωτικό τομέα -είτε θα ενσωματωθούν στον κύριο μισθό, είτε θα αντικατασταθούν από κάποιου είδους επίδομα.
Το ΔΝΤ, επίσης, φέρεται να ζητά τη δέσμευση της περιουσίας των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ζητά τη σύσταση υπηρεσίας ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων, η οποία θα δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία των υπαλλήλων που τους έχει ασκηθεί δίωξη για κλοπή και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !