Διαδηλώσεις στην Ταϊβάν κατά της μείωσης μισθών

0
Τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Ταϊβάν ενάντια στην μείωση των μισθών και των συντάξεων στη χώρα. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης σημείωσαν πως αντιτίθενται στην αυξανόμενη χρήση εταιριών εύρεσης εργασίας.




Τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Ταϊβάν ενάντια στην μείωση των μισθών και των συντάξεων στη χώρα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης σημείωσαν πως αντιτίθενται στην αυξανόμενη χρήση εταιριών εύρεσης εργασίας οι οποίες στέλνουν ωρομίσθιους να καλύπτουν θέσεις χωρίς καθόλου ή με τις ελάχιστες παροχές.

«Διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας για τη φτώχεια και το σύστημα εξεύρεσης εργασίας που εκμεταλλεύεται πολλούς στην Ταϊβάν», σύμφωνα με τον Χουάνγκ Γου-τε, εκπρόσωπο των διαδηλωτών.

Σημείωσε ότι η πρακτική της πρόσληψης προσωρινών εργαζόμενων είναι άδικη για αυτούς, που δεν ασφαλίζονται ούτε από τις εταιρίες στις οποίες απασχολούνται ούτε από τα γραφεία εξεύρεσης εργασίας.

«Ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι χαμηλότερος από ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια», τόνισε ο Χσιεχ Τσουανγκ-τσι, γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων της Ταϊβάν.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ταϊβάν ανερχόταν, το 2009, στα 40.690 δολάρια Ταϊβάν [1.312 δολάρια, 1.066 ευρώ], από 41.874 το 2000.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !