Χωρίς τίτλο

0
Αυτή την ώρα συνέρχεται η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, υπό την προεδρία του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, προκειμένου να αποφανθεί για την αποστολή στον εισαγγελέα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή και υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη. Η αποστολή θα κριθεί αναγκαία προκειμένου να ασκηθεί και νέα δίωξη κατά του κ. Μαντέλη για μη αναφορά στις δηλώσεις του της «χορηγίας» των 200.000 ευρώ, όπως είναι υποχρεωμένος από την νομοθεσία για τα προεκλογικά έξοδα κομμάτων και βουλευτών.

Αυτή την ώρα συνέρχεται η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, υπό την προεδρία του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, προκειμένου να αποφανθεί για την αποστολή στον εισαγγελέα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή και υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη. Η αποστολή θα κριθεί αναγκαία προκειμένου να ασκηθεί και νέα δίωξη κατά του κ. Μαντέλη για μη αναφορά στις δηλώσεις του της «χορηγίας» των 200.000 ευρώ, όπως είναι υποχρεωμένος από την νομοθεσία για τα προεκλογικά έξοδα κομμάτων και βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι αίτημα για επανέλεγχο των δηλώσεων του πρώην υπουργού κατέθεσε χθες η εξεταστική επιτροπή της Siemens, ύστερα από την ομολογία του ότι πήρε το ποσό των 200.000 μάρκων από τη γερμανική εταιρεία ως εκλογική χορηγία.

Επιπλέον, τη δέσμευση λογαριασμού του πρώην υπουργού στην Alpha Bank αποφάσισε η επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες της Siemens έκανε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 9.89 ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, Γρηγόρης Αποστολάκος.

Όπως είπε ο κ. Αποστολάκος, ο Τάσος Μαντέλης δεν είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που έχει λάβει μίζα από τη γερμανική εταιρεία, αλλά «υπάρχουν και άλλοι πολλοί».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή το θέμα «για να μη ρίξουμε αίμα στην αρένα χωρίς ταυτοποίηση».

Εκανε λόγο επίσης στη συνέντευξή του για την ύπαρξη δώρων από τη Siemens προς δημοσιογράφους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !