Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ΜΜΜ

0
Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη συγχώνευση όλων των φορέων των αστικών συγκοινωνιών, την αναδιάταξη των δρομολογίων, τις μετατάξεις προσωπικού και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, εξαιτίας της αύξησης που παρουσίασαν τα χρέη των ΜΜΜ το 2009.


 Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ έχει χρέη 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ χρειάζεται 1δισ. 443 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Ο ΟΑΣΑ θα πρέπει να δανειστεί 650 εκατομμύρια ευρώ για το 2010 προκειμένου να καλύψει μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους και καύσιμα, ενώ στην ΕΘΕΛ οι ζημιές του 2009 έφτασαν τα 327 εκατομμύρια. Παράλληλα, η ΑΜΕΛ, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Μετρό είχε ζημιές ύψους 19,8 εκατομμύρια ευρώ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ οι ζημιές έφτασαν τα 37 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ΕΘΕΛ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΗΣΑΠ, το μετρό, το τραμ και ενδεχομένως ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα ενσωματωθούν στον ΟΑΣΑ. Η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί και η εκτύπωση, η πώληση και ο έλεγχος τους σχεδιάζεται να δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί αναδιάταξη των δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού και εξορθολογισμός της κατανομής μεταξύ της κύριας και της δευτερεύουσας αμοιβής του προσωπικού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !